szombat, július 2

Szerda

Reggeli után városnézésvolt a napi programunk. Barabás Zoltán, volt történelem tanár (most missziómunkás) volt az idegenvezetőnk. Megnéztük a Kultúrpalotát kívülről, belülről. Nagyon szép épület, legalábbis nekem nagyon tettszett az épület maga és a kiállításai is. Megnéztük a város- és a megyeházát is, ami előtt egy nagyon ritka kövezett út áll (Bernády György, magyar polgármester régen építtette, aranyban fizetett) Régen ezzel a vulkanikus kőzettel (külföldi) volt beborítva az egész város, de a románok felszedték. Iskolákat, a könyvtárat, a temetőt és szobrokat is láthattunk városnéző körutunkon. Szép város Marosvásárhely.
Délután bepótoltuk a tegnap elmaradt strandolást és elindultunk, mert az idő is jobbnak tűnt. Amikor oda érkeztünk és kiszálltunk az "autóból" eleredt az eső, se azon a véleményen voltunk, hogy ha már odáig elmentünk, nem fordulunk vissza. Bár senki nem volt a strandon aki fürdött volna rajtunk kívül és a takrítók is rajtunk csodálkoztak, mi elkezdtünk fürdeni. Esőben még úgysem strandoltunk és a vízben úgy is vizesek voltunk. Jól éreztük magunkat (egy órát voltunk ott).
Este 7kor volt a bibliaóra az imaházban. Zoltán szolgált. Az alkalom után ifjúsági est volt, ahol a fiatalokkal tálemtumoztunk (játék), az is jó volt.
Miután hazajöttünk még beszélgettünk, meséltünk egymásnak iskolai sztorikat és lefeküdtünk. A többiek már alszanak én még ezt leírtam.

Nincsenek megjegyzések: